Min "ny-gamla sambo" Axel

Babs + Axel = SANT

by on Apr.25, 2010, under Babs Axel, Okategoriserat

Hej där! Jag tänkte försöka mig på att blogga om min Frozen Shoulder på ett annorlunda sätt. Mest för att få personligt perspektiv på eländet (ni som har fått samma diagnos vet vad jag menar)… vi får se hur det tar sig och ter sig… För att få distans till själva diagnosen har jag helt enkelt valt att kalla den ”min nya sambo – Axel” ;-)

Min jungfrublogg blir kring det utomordentligt opraktiska i att ha ”skaffat” sig en sambo som Axel. Han har sen vi blev ihop inte tillfört något gott i förhållandet. Jag får inte sova om nätterna,  jag kan inte vända mig som jag vill i sängen längre, han har till och med lagt beslag på min favoritsida att sova på (vänster). Som om det inte räcker ska han in och störa morgonrutinerna också! Har upptäckt att för att få duschmunstycket i rätt höjd – krävs TVÅ funktionsdugliga armar. Fixa håret …. hahaha, det är ett skämt!  Sen ska man klä på sig – jag utmanar er – försök dra på er de tajta jeansen samtidigt som du har en kuvertväska fastklämd under vänsterarmen… Och ifall du trodde något annat: glöm det där med att försöka ”stoppa ner nåt” slätt och fint innanför linningen.

När du nu ändå står där med kuvertväskan under armen, testa då att:

  • ta ner medicinlådan från översta hyllan i skåpet (TACK, du smarte som kom på att den skulle stå HÖGST upp när man behöver SNABB smärtlindring)
  • med konsumkassen i valfri hand, knappa in portkoden och hinna öppna innnan ”tiden gått ut”
  • eller bara ta på dig en tröja…

Men det jag blir mest irriterad på hos Axel är att allt tar typ dubbelt så lång tid. Fast det kanske är nåt bra egentligen… när man tänker efter… filosoferar lite kring….

Fast det ska jag göra i nästa inlägg.

:, , , , ,

2 Comments for this entry

  • babsaxel

    Giggi – jag lär bli ”überlycklig” när jag blir dumpad den här gången. Men jag tänker inte fullt så brutal som min käre bror ”- enkelt, bli SÄRbo då!”

  • Gulan

    Underbart framlagt! Axel har även bott hos mig och det var sannerligen ingen munter tid. En enda cortison injektion fick dock min onde sambo att fly fältet och jag hoppas han aldrig visar sin fula nuna hos mig igen. Lycka till med separationen!

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!